Broodfonds ITGilde

Met het vormen van een Coöperatieve samenwerking binnen ITGilde zijn ook een aantal lang bekende problemen welke je als zelfstandige vaak moeilijk en helemaal niet aan kan in beeld gekomen om gezamenlijk op kan pakken.

Foto Broodfonds ITGilde

Een daarvan is de problematiek over de ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) welke iedere zelfstandige graag goed geregeld wil hebben maar wat soms door omstandigheden erg lastig is om geregeld te krijgen.

Als ondernemer ben je altijd bezig om je bedrijf in goede banen te leiden. Inzet is 110% en als je niet werkt komt er geen geld binnen dus regel je het zo dat het goed gaat en gaat het niet zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat! Een griepje houdt je in bed maar verkoudheid en een iets te zwaar hoofd na een week-end stappen met je vrienden houdt je niet bij de opdrachtgever weg. Maat als het écht niet gaat, wat dan.

Een AOV is vaak een kostbare verzekering om af te sluiten. De condities voor acceptatie zijn streng, zeker als er in je geschiedenis voor verzekeraars ‘risicovolle zaken’ aan te wijzen zijn en wanneer kun je er nu écht aanspraak op maken? En die Premie; die is gegarandeerd in de pot van de verzekeraar verdwenen.

ITGilde is bezig een alternatief op de AOV; –Het Broodfonds– op te starten om voor iedereen die zich bij ITGilde Coöperatie aansluit een mogelijkheid te hebben een inkomen zeker te stellen in geval dat je niet meer werken kan.

Het broodfonds wordt door een (apart) bestuur geleid en deze kan verzoeken ontvangen voor uitkering. Deze uitkering is een belastingvrije schenking van de andere deelnemers in het broodfonds (een schenking tussen elke burgen in Nederland is tot een grens belastingvrij) en samen zorgen de deelnemers dat de aanvrager zijn vooraf afgesproken uitkering krijgt.

Omdat binnen het Broodfonds iedereen elkaar kent zal er niet zomaar een verzoek gedaan worden. Er zal dus echt iets aan de hand moeten zijn om iemand een verzoek te laten doen. Het bestuur controleert dat natuurlijk wel maar vertrouwen en relaties zijn binnen het broodfonds belangrijk. Misbruik is door sociale controle vrijwel niet bekend.

Het opzetten van het ITGilde Broodfonds is momenteel in de opstart fase.
De Broodfonds makers (het eerste broodfonds en momenteel ondersteunend voor 140 verschillende broodfondsen in nederland) helpt bij het opzetten en later bij het bestuur en afwikkeling van de zaken binnen ITGilde Broodfonds.

Voor algemene informatie over Broodfonds verwijzen we dan ook naar de Website van Broodfondsmakers of bekijk onderstaande Youtube Video.

Indien je interesse gekregen hebt in deelname hebt of meer informatie zoekt neem dan contact op met ons op.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.