ITGilde Carrière Patch

Waarom ITGilde Patchgesprek?

Er zijn veel vacatures, kandidaten die ‘in between jobs’ zijn, sluiten niet altijd goed aan, hard en/of soft skills zijn niet altijd passend. Met ruim 7600 werkzoekende ICT’ers in Nederland en veel vacature-vragen, geven wij van ITGilde de sector een positieve boost!

Patch management is een serieuze zaak. Vaak wordt onterecht door ict-management aangenomen dat beheerders patches ‘er wel even bij doen’. Maar in de praktijk sneeuwen dit soort handelingen altijd onder door werkdruk, productie verstorende incidenten en andere beheersactiviteiten.

Daarom is er nu de ITGilde Carrière Patch; net als de met de software patch is het doel van de ITGilde Carrière Patch tweeledig:

  1. Inzichtelijk maken van de actuele stand van kwetsbaarheden in jouw carrière.
  2. up-to-date CV creëren, die jouw kennis en vaardigheden weer compliant maken met de requirements van deze tijd.

Uitdaging

De kennis die jaren lang voldoende bleek te zijn voor het uitoefenen van een job, raakt achterop. Aanvankelijk is de aanwezige kennis nog adequaat om te blijven functioneren, maar na verloop van tijd blijken de vereiste requirements niet meer toereikend om de functie van IT’er vandaag de dag te kunnen uitvoeren. Gevolg: je wordt als IT’er uit productie genomen.

Werkwijze

Het patch gesprek om de upgrade naar de laatste en meest actuele versie van de gevraagde skills in de IT-markt te kunnen uitvoeren, moeten we eerst weten welke versie van jouw kennis en vaardigheden operationeel zijn. Dit doen wij door middel van een patchgesprek. Tijdens dit gesprek bepalen we het niveau van jouw kennis en vaardigheden. Tevens brengen we de issues die spelen in jouw carrière in kaart en leggen deze vast in een issuelog. Hierbij waarderen we niet alleen de hard-skills die je beheerst, maar kijken we ook naar de soft-skills. De moderne IT-professional moet immers naast een up-to-date kennisniveau ook zichzelf goed weten te verkopen, een eigen netwerk weten te creëren en goed weten om te gaan met de persoonlijke vaardigheden die worden gevraagd in ontwikkel- en beheer-omgevingen in de werkomgeving. In het Patch gesprek, dat ongeveer een uur zal duren, krijg je inzicht in de stand van zaken van de operationele versie van jouw persoonlijke operating systeem en heb je een issue log met daarop de issues die spelen in jouw IT-kennis en vaardigheden.

Resultaat

Als de versie van jouw kennis en vaardigheden is bepaald en de issues in kaart zijn gebracht, stellen we samen met jou een Patchlist op. De volgorde van de patches worden bepaald door te beoordelen hoe kritiek de vulnerabilities zijn. Dus de kritieke patches eerst en daarna de aanvullende fixes. Wij van ITGilde hebben meer dan 20 jaar ervaring in het “up to date houden van IT- Professionals; dus wat het betekent om van jou weer een up-to-date en compliant IT-professional te maken door simpelweg te patchen!

 

Plan een (gratis) Patchgesprek.