CFEngine Roadshow Webhuis succes bij ITGilde

CFEngine_ITGilde_Webhuis_09022015

 

In Samenwerking met ITGilde was er op maandag 9 februari een Roadshow / Informatie avond van Webhuis.nl met als onderwerp CFengine. Spreker was Martin Simons.

Na een introductie over het product CFengine en de historie en toekomstplannen werd ingegaan op de werking van het product en natuurlijk een afweging voor gebruik en inzet van het tool afgezet tegen andere populaire producten voor configuratie en state- management als Puppet en Chef!

Naast de door Martin zorgvuldig voorbereide eigen demonstratie systemen was er voor de aanwezige geïnteresseerden een eigen kaal systeem, beschikbaar gesteld in het opleidingslokaal van ITGilde, welke zij aan de CFengine centrale server konden registreren en live konden aanschouwen of wat beloofd was. -CFengine werkt nu eenmaal met ‘promisses’-  ook nagekomen werd!

CFEngine Nagios2

Op het grote Nagios monitor scherm konden terwijl er van gedachten en ideeën gewisseld werd Live de aanpassingen van de machines worden weergegeven. Van een lijst van machines welke alleen  ‘bereikbaar’ waren tot een compleet systeem voorzien van alle gewenste configuratie eigenschappen voor het besturingssysteem (Timezones, gebruikers, MOTD etc etc ) en de op de machines tools (als SSHD) en applicaties waaronder Webservers en daarop te deployen applicaties (war files)

 

Uiteindelijk werden alle machines welke actief gemaakt waren ook daadwerkelijk uitgerust met de verwachtte toepassingen en konden de laatste chocolaatjes uitgedeeld worden (als aangekondigde beloning voor behalen van de gewenste systeem status.)

100% resultaat op systemen en 100% geslaagde avond.

Nagios

Omdat deze avond zo geslaagd was en de aanwezigen graag een vervolg wilden is nu al besloten deze CFengine Roadshow en Martin nog een keer terug te vragen voor een volgende sessie: Op Donderdag avond 18 Juni 2015 zal de Roadshow “The Next Level” wederom bij ITGilde aanwezig zijn voor een gedeeltelijke herhaling maar ook meer toepassingen op besturingsystemen en applicaties.

 

Hou dan ook de ITGilde.nl en Webhuis.nl Websites in de gaten voor aankondigingen en mogelijkheid tot aanmelden om een plaats te reserveren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.