‘Europese bedrijven hebben grote moeite om Linux-specialisten te vinden’

Door Dimitri Reijerman, donderdag 12 juni 2014 13:13, reacties: 85, views: 9.402 • Feedback

Bedrijven in Europa ondervinden veel moeite om it-personeel te vinden met de gewenste Linux-kennis. Vooral systeembeheerders en ontwikkelaars worden gezocht, zo meldt The Linux Foundation op basis van een onderzoek.

The Linux Foundation, een non-profitorganisatie die tot doel heeft om Linux te promoten en de ontwikkeling ervan te versnellen, hield een enquête onder personen die binnen een bedrijf verantwoordelijk zijn voor het aannemen van it-personeel en onder Linux-professionals. Volgens de organisatie zoekt 87 procent van de Europese bedrijven naar verwachting binnen een periode van een jaar naar Linux-specialisten, waarbij 48 procent aangeeft dat ze binnen zes maanden meer personeel met Linux-kennis willen aantrekken.

Een probleem zou de beschikbaarheid zijn; 93 procent van de Europese bedrijven zou grote moeite hebben om gekwalificeerd personeel te vinden. Door openstaande vacatures zou 25 procent van de 177 onderzochte firma’s projecten hebben moeten vertragen. Systeembeheerders en developers zijn het meest in zwang, maar bedrijven zoeken ook devops-personeel en managers voor it-afdelingen.

Onder de ondervraagde Linux-specialisten geeft 70 procent aan dat ze de laatste zes maanden vaker door bedrijven worden benaderd. Ook geeft een derde aan op zoek te willen gaan naar een nieuwe functie, waarbij een kleine meerderheid denkt dat dit weinig moeite zal kosten. Voor 69 procent zou een overstap vooral zijn ingegeven door een hoger salaris, maar er wordt ook gekeken naar betere arbeidsvoorwaarden en trainingskansen.

Bron: http://tweakers.net/nieuws/96656

 

Sorry, the comment form is closed at this time.