ITGilde organiseert RHEL8 Launch Party op 15 mei

De specificaties van RHCE8 Linux Automation zijn bekend! We hebben daar even moeten wachten, maar nu is het dan zover. Maar wat is er dan nieuw? Wat gaat er veranderen? Dat gaat worden uitgelegd op de RHEL8 Launch Party die ITGilde organiseert op 15 mei a.s. te Amstelveen.

Het programma

15:00 Inloop
15:30 – 16:30 Sessie 1 Pascal van Dam over containers in RHEL8
16:45 – 17:45 Sessie 2 Sander van Vugt over Storage in RHEL8
17:45 – 18: 45 Benen strekken, hapje eten en kennis uitwisselen
18: 45 – 19:45 Sessie 3 Frederik Vos “Nog steeds bang van systemd?”
19:45 – 20:30 Napraten
20: 30 Afsluiting

Nu al nieuwsgierig geworden naar RHEL8, schrijf je dan meteen in. Kosten zijn slechts 75 euro.

Inschrijven RHEL 8 Launch Party

Meer informatie over de sessies

Sessie 2 – Storage in RHEL 8
In RHEL 8 zijn veel nieuwe features ingevoerd op gebied van opslag. Het Stratis volume management file system zit ergens tussen LVM en het XFS bestandssysteem in en biedt een andere wijze van omgang met opslag. In deze sessie leer je wat de voordelen zijn en hoe je er mee werkt. Daarnaast leer je hoe het zich verhoudt tot de nieuwe thin-provisioned storage die geboden wordt door VDO.

Sander van Vugt is begonnen met Linux in 1992 en schreef zijn eerste boek over Linux in 1999. Sander is werkzaam als zelfstandig Linux trainer sinds 1994, en gespecialiseerd in de Red Hat distributie in het bijzonder. Hij is ook de auteur van de RHCSA/RHCE 7 Cert Guide, en momenteel aan het werk aan de opvolger van dit boek. Sander is Directeur van ITGilde Academy, en helpt op die manier opleidingsinstituten in diverse landen aan gekwalificeerde Linux trainers. Daarnaast is  Sander de initiator van het LivingOpenSource project.

Sander van Vugt

Pascal van Dam

Frederik Vos

Sessie 3 – Nog steeds bang van systemd?
In deze sessie gaan we niet alleen door de fases van ontkenning, boosheid, er wat vrede mee krijgen, hoewel soms wat depressief terugdenkend aan vroeger, en het eindelijk maar accepteren.
We gaan zien hoe gaaf systemd is, en natuurlijk: wat is er nieuw in RHEL8 en wat heeft de release notes niet bereikt…

Frederik Vos werkt in de ICT sector sinds 1999, hetzelfde jaar waarin hij ook Linux is gaan gebruiken. Na gewerkt te hebben bij diverse bedrijven en opleidingscentra is hij in 2015 als zelfstandige verder gegaan. Sinds die tijd werkt Frederik als een trainer in virtualisatie, cloud en open-source oplossingen. Hij heeft hierbij al vele mensen opgeleid tot Redhat Certified System Administrator en RedHat Certified Engineer. Daarnaast neemt hij af en toe ook consultancy opdrachten aan zodat daarmee de praktijk-gerichtheid van de opleidingen gewaarborgd blijft. Frederik is altijd geïnteresseerd in de nieuwste technologie en op zoek naar oplossingen die het dagelijks leven van een systeembeheerder makkelijker maakt.

Inschrijven RHEL 8 Launch PartySorry, the comment form is closed at this time.