Michael Boelen
sep 17, 2015 ITGilde Professional # 51

Specialist in Linux-beveiliging, Softwareontwikkelaar

Michael Boelen is onze specialist op het gebied van Linux-beveiliging. Als oprichter van CISOFY is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Het bedrijf verkoopt een softwareoplossing genaamd Lynis Enterprise waarmee klanten zelfstandig een APK kunnen uitvoeren van hun Linux/Unix-systemen. Hiermee krijgen zij een beter beeld van de effectiviteit van hun informatiebeveiliging en de mogelijke verbeterpunten.

Kennis en opdrachten

Voorheen werkte Michael bij diverse organisaties zoals Philips, T-Systems en ASML. Hier vervulde hij uiteenlopende rollen zoals Linux-beheer, security officer en service manager. Deze rollen hebben hem geleerd om business en techniek dichter bij elkaar te brengen.

Michael is snel in staat om de bedrijfscultuur, operationele risico’s en klanttevreden van uw organisatie te begrijpen en om te zetten in verbeteringen. Denk hierbij aan “lean IT”, procesoptimalisatie en verbeterde communicatie. Michael is niet alleen kritisch op zijn eigen werk, maar ook op de gebruikelijke gang van zaken. Waar hij ruimte voor verbetering ziet, zal hij dat zeker vermelden en oplossingen aandragen.

De kennis en interesses van Michael liggen vooral bij Linux-beveiliging en programmeren. Denk hierbij aan het uitvoeren van beveiligingsscans en het opstellen van verbeterplannen t.b.v. informatiebeveiliging binnen organisaties.

In opdrachten werkt Michael bij voorkeur op beleidsniveau, met nadruk op informatiebeveiliging.

Over Michael

Michael is op jonge leeftijd begonnen met programmeren. In 2003 heeft hij het open source programma Rootkit Hunter (rkhunter) beschikbaar gesteld. Deze scanner detecteert kwaadaardige malware op o.a. Linux-systemen en is wereldwijd goed bekend. Tevens is hij de auteur van Lynis, een beveiligingsscanner voor Linux, macOS, BSD en andere Unix-varianten. Deze tools worden wellicht al binnen uw organisatie gebruikt!

Naast de ontwikkeling van open source is Michael lid van de NLUUG. Hij is actief binnen het bestuur als secretaris en helpt met het opstellen van het programma van de voor- en najaarsconferenties. Als blogger schrijft hij veel over Linux-beveiliging op zijn blog Linux Audit. Daarnaast is hij te vinden als publiek spreker en geeft hij soms workshops of trainingen.

Opmerkingen t.b.v. beschikbaarheid

Michael is beperkt beschikbaar. Wij raden u aan contact met ons op te nemen indien u interesse heeft.

Neem contact op met ITGilde om beschikbaarheid te onderzoeken.

ITGILDE CONTACTINFO: