Workshop SELinux door Sander van Vugt

Aanleiding:

Informatie avond 22 September ITGIlde

Informatie avond 22 September ITGIlde

Tijdens de geslaagde Informatieavond op 22 September bleek dat SELinux in de nieuwe versie van Enterprise Linux 7 een integraal geheel is geworden van het dagelijks beheer. Uitzetten is geen optie meer!
Er werd duidelijk een behoefte aan toegepaste theorie en uitleg uitgesproken wat resulteert in deze workshop.

Inhoud
Heel veel mensen hebben moeite met SELinux in Red Hat omgevingen en als oplossing wordt vaak voor de makkelijke weg gekozen: setenforce 0. Dat is jammer, want je hebt SELinux niet alleen nodig om RHCE te kunnen worden, maar het biedt ook nog eens een uitstekende extra laag van beveiliging.
Om jou te helpen zodat je SELinux nooit meer uit hoeft te zetten, heeft Sander van Vugt deze SELinux workshop ontworpen waarin je in één avond alle essentials van dit geavanceerde security systeem leert kennen.
We beginnen met een korte review, zodat je in een uurtje ongeveer op RHCE niveau begrijpt hoe SELinux werkt, en daarna zal de verdieping aan de orde komen.
In deze verdieping werken we met geavanceerde utilities, en werken we aan een aantal cases waar SELinux gedrag op het eerste gezicht merkwaardig lijkt, maar er toch een prima verklaring is.
Ook zullen we aan de heilige graag zelf zitten, en leer je hoe je je eigen regels toe kunt voegen aan de policy.

Trainer

Sander van Vugt

Sander van Vugt


Sander van Vugt zal een specifiek ontworpen workshop in de avond uren van 10 November aanbieden (duur 4 uur van 18:00 tot 22:00) waar hij zal ingaan op de algemene toepassing, speciale beheer tools, en praktijk voorbeelden van SELinux. Natuurlijk staat hij open voor specifieke vragen welke vooraf ingezonden kunnen worden.

Inschrijven

Hieronder kun je nu reeds een plaats voor deze workshop reserveren.
Kosten zijn € 200,00 (Exclusief BTW)

[book_a_place_event id=”12″]

Sorry, the comment form is closed at this time.